Gecombineerde leefstijlinterventie

Wij zijn overtuigd dat een gezonde leefstijl heel goed samengaat met genieten en bijdraagt aan een gelukkig, gezond en energiek leven! Onze missie is mensen te helpen om een gezondere leefstijl te ontwikkelen, waarbij dat ideale gewicht vanzelf bereikt wordt. 

Met de gecombineerde leefstijlinterventie doen we dit in groepsverband. Voorafgaande aan de groepstraject kom je bij ons voor een korte intake, zo kunnen we elkaar alvast leren kennen.  Tijdens gecombineerde leefstijlinterventie komen alle aspecten van voeding en een gezonde leefstijl aan bod. Er is veel aandacht voor emotie-eten, de balans tussen stress en ontspanning, een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen en hoe je om kunt gaan met moeilijke momenten en valkuilen.

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een wetenschappelijk bewezen interventie en zit sinds 2019 in de basisverzekering. Het wordt dus volledig vergoed. Een GLI is een tweejarig programma dat zich richt op afvallen en gedragsverandering. Wij bieden twee programma’s aan: Cool en de Beweegkuur. Lees hieronder meer over beide programma’s:

Cool (Coaching op leefstijl)

Gratis

Vergoed door basisverzekering

De Beweegkuur

vanaf € 59,- per maand

Je kunt je aanmelden voor deze leefstijlprogramma als je:

  • Gemotiveerd bent om met je leefstijl aan de slag te gaan
  • 18 jaar of ouder bent
  • Overgewicht hebt (BMI 25 – 30) met daarnaast (een verhoogd risico op) diabetes, hart- en vaatziekten, artrose of slaapapneu.
  • Ernstig overgewicht hebt (BMI > 30)

Het programma wordt vergoed vanuit de basis zorgverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Je hebt wel een verwijzing van je huisarts nodig. Let op! Het sport aanbod wordt niet vergoed.

Twijfel je nog?

Stel ons je vraag en we helpen je graag verder. We reageren binnen 24 uur.