Leefstijlcoaches

Leefstijlcoach programma’s​

Word fit & gezond

Onze ervaren leefstijlcoaches hebben inmiddels meer dan 3.000 mensen begeleid bij het verkrijgen en behouden van een gezonde leefstijl door middel van verschillende leefstijlprogramma’s. Daarbij zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden van de kwetsbare werknemers die veel drempels ervaren en weinig affiniteit hebben met sport en een gezonde leefstijl. Denk aan werknemers met een verhoogd risico op chronische aandoeningen, weinig financiële middelen en mentale klachten.

Veel bedrijven nemen één of meerdere leefstijlprogramma’s op in hun vitaliteitsaanbod. Naast groepsprogramma’s, zoals ons ‘Coaching op leefstijl’ (COOL) aanbod, wordt vaak een combinatie gemaakt met individuele leefstijlcoaching. Vooral omdat een langdurig groepsprogramma niet voor alle medewerkers passend is. Individuele coaching is laagdrempelig en helemaal op maat.  

Gegarandeerd succesvol

Al onze programma’s…

"Door leefstijlcoaching zit ik eindelijk weer lekkerder in mijn vel."
Romy

Welk programma voor welke medewerker?

Leefstijlprogramma ‘Coaching op leefstijl’ (COOL)

Een bewezen groepsprogramma voor je medewerkers, die volledig wordt vergoed

Als expert en enige partij in Nederland biedt Vital-up het COOL-programma incompany aan. Dit volledige op maat gemaakte programma richt zich op jouw medewerkers die willen afvallen en hun leefstijl langdurig willen verbeteren.

Het grote voordeel van dit twee jarige programma is dat het vergoed wordt door alle zorgverzekeraars en het bewezen effectief is; gemiddeld 5-10% gewichtsverlies en blijvende verandering in leefstijl.

Wat houdt het programma in

Individuele leefstijlcoach programma’s

Een coach, als stok achter de deur, die voor je werknemers klaar staat.

Dit is de meest laagdrempelige begeleidingsvorm en is geheel op maat. Gemotiveerde medewerkers die om wat voor reden dan ook aan de slag willen met hun vitaliteit komen in aanmerking. Met dit individuele traject helpt de coach werknemers om hulpvragen te concretiseren, een haalbaar plan te maken en hoe ze dat omzetten in acties naar succes. Deelnemers benoemen het hebben van een stok achter de deur in het veranderen van patronen en gewoontes als grote waarde. 

Veel voorkomende hulpvragen zijn: Hoe houd ik gezonde keuzes vol? Hoe ga ik om met een steeds hogere werkdruk? Hoe blijf ik fit met een zittend beroep?

Wat houdt het programma in

Vitaliteitsprogramma of evenement op maat

Speciaal ontwikkeld voor jouw organisatie

Op basis van je behoeften en onze expertise maken we een leefstijlprogramma compleet op maat. En dit biedt veel mogelijkheden:

– Zo kun je echt inzoomen op een specifiek thema. Bijvoorbeeld een programma gericht op leren loslaten of omgaan met hoge werkdruk.

– Focus op een integrale aanpak met een bestaand project of programma. Denk bijvoorbeeld aan een leiderschapstraining waar een onderdeel vitaliteit aan toegevoegd wordt. Of een cursus over hulp bij financiële zorgen waarbij een deel over lekker in je vel zitten wordt toegevoegd.

– En denk aan een vitaliteitsonderdeel tijdens een opleiding of studiedag. 

Wat houdt het programma in

Zin in koffie?

Samen zorgen we voor gezonde resultaten

Voor langdurige inzet voor je medewerkers.

Stuur ons een e-mail

Bel ons

+31 618 010 734