Neem gerust contact op

Een keer om tafel gaan om te zien wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

 

Laat dan je contactgegevens achter en dan plannen wij een vrijblijvende kennismaking met je in.

linkedin.png
facebook.png

© 2019 Vital-up is onderdeel van Sportbedrijf Arnhem

Eusebiusbuitensingel 53   |   6828 HZ Arnhem   |   +31 624167136   |   info@vital-up.nl   |   Privacy Statement   |   Veelgestelde Vragen

Met de wekelijkse check-in van Vital-up kun je preventief inspelen op ziekteverzuim. De werkgever is op structurele wijze in contact met haar werknemers. In tijden dat er hoge werkdruk is of als er om andere redenen onrust heerst op de werkvloer geeft de wekelijkse Vital-UPDATE inzicht in wanneer werknemers dreigen uit te vallen.

Je kunt Vital-up wekelijks inzetten voor blije werknemers en gezonde resultaten. Maar ook voor verschillende andere doelen, waaronder: 

Check wekelijks in

met je werknemers

Vroegtijdig ziekteverzuim signaleren

Bewustwording

en inzicht creëren

Meldingen en handvatten

voor verbeteren welzijn

Effect van het

vitaliteitsbeleid meten

 

Slimme &

effectieve

manier om

ziekteverzuim

preventief

aan te pakken 

In de wekelijkse check-in vragen we de gebruiker op 5 thema’s een score te geven en de week met een totaalcijfer te beoordelen. Een open toelichting is optioneel.

 

De werknemers ontvangen meldingen over veranderingen in hun welzijn. Bij negatieve veranderingen worden mogelijkheden geboden om hier wat aan te doen. Teamleiders/managers ontvangen een anoniem afdelingsdashboard en kunnen zo teamontwikkelingen analyseren.

Thema's:
  1. Werkdruk 

  2. Betrokkenheid

  3. Werkplezier

  4. Mentale fitheid

  5. Lichamelijke fitheid

Hoe werkt het? 

54%

Is ons invulpercentage.  Voor een representatief beeld van 150 fte heb je 31% nodig.

€400

Kosten voor 1 zieke werknemer kunnen oplopen tot €400 per dag. Preventie bespaart. 

x3

Elke €1 besteedt aan gezonde leefstijl, levert €3 aan besparing op verzuimkosten.

-15%

Aandacht voor gezondheid zorgt voor 15% minder kort en lang verzuim.

Waarom Vital-up?

Voor je werknemers

Allereerst is de check-in bedoeld als weekevaluatie. Een vast onderdeel van de werkweek. Het helpt werknemers om stil te staan bij hoe de week was en creëert een reflectiemoment. Op deze manier krijg je meer bewustzijn over hoe je in je vel zit en hoe je je voelt op de werkvloer. Het inzicht dat je krijgt helpt je te begrijpen welke aspecten bijvoorbeeld stress creëren en wat je mogelijk kan doen om lekkerder in je vel te zitten. 

Voor je organisatie

Als organisatie kan je de input gebruiken om beter te begrijpen wat er speelt op de afdelingen en hoe zij kunnen helpen met een passend vitaliteitsprogramma de werknemers. Met het inzicht kun je er als organisatie voor inzetten dat zoveel mogelijk mensen lekker in hun vel te zitten.

Met Vital-up kun je huidige programma's optimaliseren en aansluiten bij wat er leeft en speelt bij de werknemers. Ook kunnen teamleiders gerichter uitvragen waar het team behoefte aan heeft.